Sunshine Corner         

Opvang Filippijnse straatkinderen                  

Zendingsreizen  

_2011-01.pdf 

Twee keer per jaar bezoeken wij Sunshine Corner. Wij doen dat meestal in februari en oktober. Wij gaan niet alleen, maar met meerdere personen die graag het project of hun sponsorkind willen bezoeken. Dit is overigens voor ieder op eigen kosten, want dat doen we zelf ook. 

In oktober 2018 gingen wij weer naar de Filipijnen. Ook dit keer reisden wij weer met Cathay Pacific. (www.cathaypacific.nl). De kosten voor onze reizen zijn altijd inclusief ticket, verblijf op het project, eten, drinken en alle uitstapjes. Van de luchtvaartmaatschappij mogen wij elke keer 10 kilo per persoon extra bagage meenemen. Sinds september 2016 is  het is standaard van 20 kg verhoogd naar 30 kg Toch gaven zij ons nog 10 kg extra en zetten zij de stoelen voor ons vast. De volgende reis is gepland in februari 2019. We zullen dan ook de overdracht van de directie vieren. We gaan weer met 9 personen en vliegen natuurlijk weer met Cathay Pacific.      

 

 

 

Verslag zendingsreis februari 2016 van: Kees en Truus Valentijn


Verslag van onze eerste reis naar Sunshine Corner in Cebu op de Filippijnen.

Na jaren sparen en vele verhalen aangehoord te hebben gaat het nu echt gebeuren. Op naar ons sponsorkind en naar een ieder in Sunshine corner. We wachten af wat er komen gaat de aankomende twee weken, samen met Dik en Paula, Karst, Babes, Dick Euser, Erna, Daan-Peter en wij twee, Kees en Truus, samen negen personen. Na een rustige reis met overstap in Hongkong landen we op Cebu International Airport. De Sunshine Bus kwam al gauw om ons op te halen. Na een lange rit de berg op zagen we in het dal Sunshine Corner liggen in de zon, met 33 graden iets anders dan in Nederland.

De ontvangst

Toen we het dal in reden begon het behoorlijk te kriebelen. Wat zou het ons brengen.  Toen de bus stopte en de deur open ging werden we toegezongen en kreeg iedereen een bloemenkrans om en toen werden we geknuffeld van alle kanten. Wat een ontvangst en het ijs was meteen gebroken; of we elkaar al jaren kenden wat een liefde straalde daar van af. Vanaf dat moment voelden we het: “Dit is Gods werk”. Wat een liefdevolle kinderen die o zo graag aandacht willen. De kids brachten ons naar de kamers waar we even bij moesten komen van de reis. Nou dat lukte aardig door de koude douche. Maar dat wende wel gauw. Om 7 uur eten in de gezamenlijke huiskamer; heerlijk eten met natuurlijk rijst op het menu. De maaltijd sloten we af met een gezamenlijk lied en gingen we naar buiten naar de kids op het sport / speelveld om kennis maken met heel veel kinderen die nu ook thuis waren.

Belevenissen

De tweede dag hadden we ‘s avonds de Filipijnse avond. Alle kinderen deden er aan mee met eerst een gezamenlijke maaltijd, daarna zang en dans en een stokkendans door de jongste kinderen. Ook Ben-Jho, ons sponsorkind, sprong mee. Prachtig om te zien en alle dagen die hier na kwamen waren feestdagen. Elke dag was een Godsgeschenk, of we nou met de kinderen naar de kerk gingen, of ze naar school brachten, het was een feest elke dag weer. Maar ook de dag op de Catamaran boot, of de wandeling naar de Haarlemmermeer brug of het schelpen straatje en Carcar. Ja, we kunnen wel doorgaan met al wat we beleefden.

Strand

Eén dag vergeten we zeker nooit. Op tweede zaterdag met iedereen van Sunshine naar het strand, eten en drinken mee. Wat een dag voor ons, maar nog veel meer een pracht dag voor de kids; wat hebben ze genoten van het zwemmen, het van de kade springen, het eten en heel veel lachen. Ook hier was de Heer duidelijk aanwezig.  Vier avonden hadden we een devotie avond bij de huisgezinnen.

Avondsluiting

De eerste was bij het jongenshuis Israël van vader Jerry en moeder Ruena en een van de tien kinderen was Ben-Jho nog heel verlegen, maar dat is in de loop van de dagen wel veranderd, Met Jerry op gitaar werden vele liederen gezongen, o.a. “dit is de dag” in drie talen: Engels Cebuaans en Nederlands. Ja, ze zingen het echt in drie talen mee, om kippenvel van te krijgen Ook stelde iedereen zich voor, wat lachen was. Na een getuigenis en een prachtige uitleg van auntie Erna over waar dan ook op deze wereld we allemaal kinderen van een God zijn en Hij ons niet los laat en een mooie vertelling van Paula, werd er afgesloten met gebed.  Daarna mochten we de slaapkamers zien. Zes bedden op een kamer en Ben-Jho liet zijn kast zien met de foto’s van ons. Na een foto van hem op zijn bed kwam er een eind aan weer een pracht dag.

Carcar

De dag naar Carcar is ook om in te lijsten. Mensen die zowat niets hebben en toch op de Heer vertrouwen en hoe! Wat een sterk geloof moet je hebben om midden in de bush bush kinderen op te voeden. Kinderen die blij zijn met een kleurplaat, een snoepje en een speeltje. Hier hebben we een traantje moeten laten. De laatste zondagavond was de Hollandse avond, beginnend met een heerlijke maaltijd. Met gebed en zang ging de avond verder met een goochel act waar erg om gelachen werd en een film over hulp honden gepresenteerd door Erna en Daan-Peter. Voor de meesten was dit een andere kijk op honden. Het filmpje over Erna Aarsen was zeer bijzonder. Wat deze hond kan en doet is zo apart dat de kinderen vol bewondering waren. Toen kwamen de zakjes snoep, de ballonnen en de licht stokjes en kwam er een eind aan weer een heerlijke en gezegende dag, maar ook aan de prachtige tijd in Sunshine corner komt een einde.

Afscheid

Ja, de maandag begon rustig maar het was tijd om weer naar huis te gaan. Na het zingen en bidden van de leiding en de aanwezige kinderen, begon voor ons het knuffelen van jong en oud. Er kwam maar geen eind aan en toen moesten we toch echt de bus in; ik in ieder geval met tranen in mijn ogen. De terugreis was er voor een ieder één van twee kanten; fijn om naar huis te gaan, maar ook van weg van deze heerlijke, lieve, fijne, kinderen van jong tot oud en niet te vergeten de ouders en de leiding van Sunshine corner, maar we weten dat God dag en nacht aanwezig is op en in Sunshine corner. Daar zullen we in het verre Holland elke dag voor bidden en de 540 foto's zullen ons er bij helpen. Hopelijk komen er nog een paar sponsors voor de kids die nog geen sponsor hebben; wat zou dat mooi zijn. Wij denken elke dag aan Ben-Jho wetende dat hij gelukkig is en op zijn plaats bij Jerry en Ruena en het hele gezin. Dank u Heer voor alles wat u doet voor heel Sunshine Corner.

Kees en Truus  Valentijn

 

  

Verslag ervaringen van Coby Teune

Wat de God van de Bijbel en  Sunshine Corner voor mij betekenen.

De genade en de vrede van onze Heer en Heiland zal met u zijn nu en in de toekomst.

Omdat dit over de kinderen van SC gaat, ga ik terug naar mijn kindertijd, want het kind-zijn is het fundament van ons aardse bestaan, omdat het onze afhankelijke en kwetsbare periode is, van waaruit we een bestaan moeten opbouwen. 

Veel en veel later komt er weer een kwetsbare en afhankelijke periode en dat is wanneer we oud geworden zijn en eventueel helemaal alleen. Dit zijn twee periodes in ons leven, waar God in het bijzonder over waakt. Dit werd mij duidelijk, toen ik alle teksten in de Bijbel opzocht over "de wees en de weduwe". Dit deed ik op het internet en dat pakte eerst niet goed uit, want wees is ook een werkwoordsvorm, die super vaak voorkomt, waardoor ik moeilijker kon vinden wat ik zocht. Dus ben ik op de Engelse termen gaan zoeken, namelijk "orphan and widow" en daar vlogen zoveel teksten uit, waar ik echt helemaal warm en koud van werd, zo'n indruk heeft dat op mij gemaakt. Ik hield al heel veel van de Here God, maar dat heeft me nog meer van Hem doen houden! Wat een lieve Vader hebben wij!

Wanneer je al deze teksten achter elkaar leest, dan hoor je het hart van God kloppen en dan zijn er een aantal aspecten, die zo'n enorme indruk op mij maken. God kan zich giga boos maken op landen, systemen en mensen, die niet voor de wees en de weduwe zorgen en opkomen. Hij spreekt steeds over "het recht van de wees en de weduwe". Het is niet Gods bedoeling, dat er gebedeld moet worden voor noodzakelijke dingen en dat je maar heel erg dankbaar moet zijn als wees of weduwe, dat je iets mag ontvangen. Nee, het is hun recht, zoals je bijvoorbeeld een erfrecht hebt. Dat is ook een recht, en daarbij hoef je de overledene niet te bedanken, overigens deze kan het toch niet horen. Je ontvangt de bezittingen van de overledene, natuurlijk ben je blij en dankbaar in je hart, maar het behoort je gerechtelijk ook toe; het is van jou. Wanneer een rechter een uitspraak doet, dan kijkt hij eerst alle wetten over een zaak na en doet daarna pas een uitspraak en op die manier lees ik deze Schriftgedeelten. God is onze Getuige, Hij ziet alle dingen en Hij is de Rechter, omdat Hij weet wat recht is. 

Even over mijn kindertijd. Ik ben God al een tijd heel dankbaar, dat ik ben opgegroeid in het gezin, waarin ik ben opgegroeid. Dat is wel eens anders geweest, maar ik heb het mooie inzicht mogen ontvangen van de Here God, dat Hij met alle dingen die in mijn leven zijn gebeurt, een diep verborgen en goed plan heeft. Hetzelfde was bij Jozef het geval. Hij vertelde zijn broers; "Wat jullie voor kwaads voor mij hadden gedacht, daaruit heeft God iets goeds laten voortkomen." Zo staat het misschien niet exact in de Bijbel, maar dit is wel de strekking er van. 

Mijn vader had een boekhandel in Coevorden en omdat hij absoluut niet zakelijk was, dreigde de zaak ten onder te gaan. Daarop besloot mijn moeder, toen ik drie jaar oud was, om mij mee te nemen naar de zaak en mijn vader te komen helpen. Omdat mijn moeder overdag achter de drukpers stond en mijn vader achter de toonbank van de zaak, om klanten te helpen en omdat ik een zeer ondernemend klein meisje was, zwierf ik vanaf mijn derde jaar door Coevorden heen, zonder dat vader of moeder mij konden zien. Op mijn achtste jaar ging de boekhandel alsnog failliet en mijn vader was werkeloos thuis. Mijn ouders hadden altijd ruzie of er hing een spanning in de lucht, waarbij niets werd gezegd, maar juist die stilte was ook vreselijk. Met de wetenschap van nu was mijn vader een autist en leefde onder een soort kaasstolp, je zag hem wel, maar hij was er absoluut niet. Mijn moeder liet veel frustraties van haar op mij uit, ik voldeed nooit aan haar wensen, altijd deed mijn zus het beter, ik kon niets goed doen. We hadden het super krap in die tijd. Waren altijd de underdog op school, want we hadden minder dan anderen, liepen in tweedehands kleren van neefjes en nichtjes en mijn moeder knipte mijn haar en wel helemaal schots en scheef, waar ik dan de volgende dag mee naar school moest en dan schaamde ik me zo en iedereen lachte me dan uit en pestte me. Eigenlijk was het arm zijn niet zo erg en het pesten ook niet. Maar je kon je verhaal over het pesten thuis niet kwijt, want je ouders waren er niet voor jou, jij moest er voor je ouders zijn. Ook moesten we altijd heel dankbaar zijn voor de gekregen kleren, want zo was de houding van mijn familie, maar dat geeft je als kind juist niet het gevoel, dat je er mag zijn, omdat je op de één of andere manier waardevol bent. Ik voelde me werkelijk een niets en niemand. Vaak dacht ik als kind, ik wilde wel, dat ik niet kon spreken, zodat ik me helemaal in mezelf zou kunnen opsluiten, maar ja, dat kan natuurlijk ook niet. Thuis ging al het extra geld in de postzegelverzameling van mijn vader zitten, er was altijd ruzie over geld. In de vierde klas van de mavo, had ik het slechtste schoolonderzoek van de examenklas. Mij concentreren kon ik niet vanwege de spanningen en de dyslexie. Er was echter één ding, dat mij deed slagen bij mijn examen; mijn motivatie om het ouderlijk huis te verlaten. Ik kon het geruzie van mijn ouders niet meer aan. Met het examen haalde ik mijn schoolonderzoek omhoog en slaagde. Ik was 16 jaar oud, toen ik op mijzelf ging wonen. Veel te jong maar het kon niet anders. 

Juist door de gebrokenheid en de problemen heen heeft God mij meerdere malen in mijn kindertijd heel diep aangeraakt met Zijn grote liefde, dan spreek ik over boven natuurlijke dingen. Hij heeft me op de been gehouden, Hij heeft mij gezien, wauw! Dat zijn de zaadjes geweest, die tot mijn bekering hebben geleid. 

Wat mij heeft genezen, is Psalm 27:10; "Al hebben mijn vader en mijn moeder mij verlaten, toch neemt יהוה (God) mij aan."

Dit geldt voor iedereen, waarvan de ouders in de kindertijd zijn overleden of die verlaten zijn door hun ouders door verwaarlozing en/of mishandeling. Dit geldt zeer zeker voor de kinderen, die opgenomen worden in SC. 

Mijn verleden en het ingrijpen van mijn Verlosser en Heiland en vergeving ontvangen en geven, zorgen er voor, dat bittere vruchten extra zoet zijn geworden. Daarin heeft SC heel veel voor mij betekend. Wat mooi als je een gelegenheid hebt gekregen, om een ander kind liefde, eigenwaarde, en de goedheid van de hemelse Vader te geven. Dat kan door het overmaken van geld, het opsturen van leuke brieven, naar de SC toe gaan en gewoon aandacht hebben voor deze kinderen, zodat ze ervaren, dat ze zichzelf kunnen zijn. 

Ik ben God, SC, Dik en Paula van der Sluijs heel erg dankbaar!

Ik ben een hele rijke vrouw! Dit heeft mij enorm rijk gemaakt!

Maar dat niet alleen het heeft ons als gezin rijk gemaakt!

Mocht u de Bijbelteksten willen ontvangen over "de wees en de weduwe", ik stuur ze u graag op. U kunt mij mailen op dit adres: 

cobyteune@gmail.com

In Zijn liefde,

Coby Teune-PabonNieuwsbrieven

Wij geven elke drie maanden een nieuwsbrief uit. Hierin staat het laatste nieuws over de kinderen en de leiding. 


Nieuwsbrief 99


 


Nieuwsbrief 98
    Nieuwsbrief 97 
   Nieuwsbrief 96


  


Nieuwsbrieven 2017

  Nieuwsbrief 95 

 

Nieuwsbrief 94
Nieuwsbrief juli 2017
Nieuwsbrief 2017-07.pdf (1.62MB)
Nieuwsbrief 94
Nieuwsbrief juli 2017
Nieuwsbrief 2017-07.pdf (1.62MB)


 

 

Nieuwsbrief 93
Nieuwsbrief 2017-04.pdf (1.43MB)
Nieuwsbrief 93
Nieuwsbrief 2017-04.pdf (1.43MB)

 

 

Nieuwsbrief 92
Nieuwsbrief januari 2017
Nieuwsbrief 2017-01 (2).pdf (2.16MB)
Nieuwsbrief 92
Nieuwsbrief januari 2017
Nieuwsbrief 2017-01 (2).pdf (2.16MB)


`


Nieuwsbrieven 2016 

Nieuwsbrief 91
Nieuwsbrief 2016-11
Nieuwsbrief 2016-11.pdf (1.41MB)
Nieuwsbrief 91
Nieuwsbrief 2016-11
Nieuwsbrief 2016-11.pdf (1.41MB)

 

 

Nieuwsbrief 90
Nieuwsbrief 2016-07
Nieuwsbrief 2016-07.pdf (1.1MB)
Nieuwsbrief 90
Nieuwsbrief 2016-07
Nieuwsbrief 2016-07.pdf (1.1MB)

 

 


Nieuwsbrief 89
Nieuwsbrief 2016-04.pdf (972.92KB)
Nieuwsbrief 89
Nieuwsbrief 2016-04.pdf (972.92KB)

  

 

Nieuwsbrief 88
Nieuwsbrief 2016-01.pdf (2.41MB)
Nieuwsbrief 88
Nieuwsbrief 2016-01.pdf (2.41MB)
Nieuwsbrieven 2015

Nieuwsbrief 87
Nieuwsbrief 2015-11.pdf (1.66MB)
Nieuwsbrief 87
Nieuwsbrief 2015-11.pdf (1.66MB)


Nieuwsbrief 86
Nieuwsbrief 2015-07.pdf (1.32MB)
Nieuwsbrief 86
Nieuwsbrief 2015-07.pdf (1.32MB)
Nieuwsbrief 85
Nieuwsbrief 2015-04.pdf (1.43MB)
Nieuwsbrief 85
Nieuwsbrief 2015-04.pdf (1.43MB)


 

Nieuwsbrief 84
Nieuwsbrief 2015-01.pdf (2.31MB)
Nieuwsbrief 84
Nieuwsbrief 2015-01.pdf (2.31MB)

 


 

 


 


Presentaties/braderieën/agenda

"Acties voor Sunshine Corner"

In oktober 2016 hadden wij drie optredens met de Zingende Zaaiers in zorgcentra. Meer over de Zingende Zaaiers staat op de pagina acties voor Sunshine CornerPresentaties

Datum          Tijd       Locatie